Vaarwel MAC, hallo PC! 4K edit MONSTER!

Video is ready, Click Here to View ×


Apple vs Windows, Mac vs Pc, het blijft een onderwerp waar je maar over kan blijven discussiรซren. Na jaren op Apple te hebben gewerkt heb ik dan eindelijk besloten om over te stappen naar Windows voor mijn video editing in Adobe Premiere Pro. In deze video vertel ik je mijn motivatie en vergelijken we mijn MacBook Pro, Mac Pro en de PC met elkaar. Mocht je beide werkstations hebben, blijf dan vooral even kijken tot het eind voor een handige tip om Windows en Mac samen te laten werken met 1 beeldscherm, toetsenbord en muis d.m.v. Logitech Flow.

Volledige spec’s van de PC:
Intelยฎ CoreTM i9 met 14 kernprocessoren i9-7940X (3,1 GHz) cache van 19,25 MB ASUSยฎ WS X299 PRO: ATX, USB 3.1, SATA 6 GB/s
128 GB Corsair VENGEANCE DDR4 2666 MHz (8 x 16 GB)
11 GB NVIDIA GEFORCE GTX 1080 Ti – HDMI, 3 x DP GeForce – GTX geschikt voor VR!
2 TB Samsung 850 EVO 2,5″ SSD, SATA 6 Gb/s (maximaal 540 MB/sR | 520 MB/sW)
1 TB SAMSUNG SM961 M.2, PCIe NVMe (maximaal 3200 MB/R, 1800 MB/W)
1 TB SAMSUNG SM961 M.2, PCIe NVMe (maximaal 3200 MB/R, 1800 MB/W) CORSAIR 850 W RMx SERIESTM MODULAR 80 PLUSยฎ GOUD, ULTRASTIL
1 x stroomkabel van 1 meter voor Europa
Corsair H110i Hydro-serie krachtige CPU-koeling
EK-TIM ECTOTHERM THERMISCHE PASTA
RGB led-strip 2 x 50 cm
2 x 120 mm zwarte behuizingsventilator (geconfigureerd voor afzuiging via de achterkant/bovenkant)
8 KANALEN (7.1) HIGH DEF AUDIO INGEBOUWD (STANDAARD)
2 x INGEBOUWDE 10/100/1000 GIGABIT LAN-POORTEN
MIN. 2 x USB 3.0-POORTEN + 6 x USB 2.0-POORTEN OP ACHTERPANEEL + MIN. 2 POORTEN VOOR

๐Ÿ‘‰ ABONNEER HIER โžค http://www.youtube.com/ericvanvuuren
๐Ÿ‘‰ INSTAGRAM โžค https://www.instagram.com/ericvanvuuren/
๐Ÿ‘‰ FACEBOOK โžค https://www.facebook.com/ericvanvuuren.nl/

Muziek is gelicenseerd via http://www.epidemicsound.com/ onder Creative Commons naamsvermelding.

Bedankt voor het kijken!

43 comments

 1. Bedankt voor het kijken! Laat even weten wat jij liever hebt, Mac of Pc? Ik merk zojuist dat ik een kleine verspreking heb gemaakt… de Mac heeft moeite met 4K materiaal, dus vanzelfsprekend ook met 8K. En niet andersom ๐Ÿ˜‰ De PC heeft geen enkele moeite met beiden.

 2. Hey Eric! Supertoffe video's weer! Moet even de tijd vinden om even alles in te halen, maar wat ik heb gezien is weer goud! Deze is ook wel echt relevant, want je toont hiermee aan dat het allemaal niet zo fancy hoeft. Ik krijg nog bijna dagelijks scheve gezichten zodra men hoort dat ik met Windows werk! Met de sidenote "Je bent toch professional? Dan moet je toch met Apple werken?" Mooi om te zien dat steeds meer mensen inzien dat Apple geen concurrentie is voor Windows in prijs/prestatie en gebruiksgemak!

  Ben nu alweer benieuwd naar de volgende vid! Grtz, Tim

 3. Werk met beide maar voorkeur is nog steeds de Mac, reden is de optimalisering van software.

  Adobe is top, maar ben overgegaan naar fcpx. Maar Adobe is absoluut niet geoptimaliseerd voor een Mac, dat is gewoon mijn grootste probleem.

 4. Ik heb in 2011 de switch gemaakt naar een Macbook Pro 15 inch. Heb er heel lang plezier van gehad.. alleen de laatste macbooks met hun belachelijke prijzen en daarvoor niet eens upgradebaar zijn (en dus ook niet dat je iets kan vervangen als het stuk is)… Dat zorgt er wel voor dat ik kijken ben naar de pc wereld..ik kwam van de week het Nederlandse merk Skikk tegen waar je zelf vrij goedkoop een laptop zelf kan samenstellen (ook een gtx 1080 behoort tot de opties).

  Dus misschien dat ik daar een mooie edit laptop vandaan ga plukken.

 5. Je hebt de juiste keuze gemaakt Eric, veel flexibeler dan een Mac. Ook Windows is tegenwoordig lekker stabiel en geeft geen problemen meer zoals vroeger. Iphone inderdaad snel inruilen voor een Android based phone. Zelfde verhaal als bovenstaande. Marktaandeel Apple Iphone loopt ook sterk terug.

 6. wat veel mensen doen is alleen specs vergelijken dan concluderen dat microsoft goedkoper is maar je moet ook rekening houden dat Osx veel stabieler en miner kracht kost om te draaien dan windows. Als je niks om design geeft alleen praktisch kan je beter windows doen

 7. Ik zal je een plezier doen en niet op die abonneer knop rammen want dan ontvolg ik je en dat wil je natuurlijk niet ๐Ÿ˜‰ Ben zelf niet meer zo thuis in de specs van al het spul wat je in de video beschrijft maar dat het dik spul is dat moge duidelijk zijn. Ik zou zelf ook kiezen voor je samengestelde pc en Windows. Prijs kwaliteit verhouding van Apple vind ik niet afdoende om daar dan voor te kiezen. En je hebt simpelweg veel betere prestaties voor een klap minder geld. Knappe kat trouwens haha, hoe heet hij/zij? Lekkere video weer Topper ๐Ÿ˜‰

 8. Leuk dat je de Apple believers in de creatieve sector bij deze nog eens een standje geeft. Ik ben zelf heel lang geleden na een LC2 en Powermac wakker geworden omdat alles ook mogelijk bleek op PC + bijkomende games natuurlijk. Als ex Mac gebruiker zal er verder onvermijdelijk een wereld voor je open gaan op het gebied van VR. Wellicht nu niet relevant in jouw professie maar met deze pc specs zou je zelfs de Pimax 8K VR bril zonder lag kunnen gebruiken.

 9. Ik heb liever een PC of laptop (Windows). Voor mijn opleiding gebruik ik ook Adobe (Illustrator, InDesign, Photoshop, etc.) en ik merk dat dat net zo goed gaat, of zelfs beter dan een Apple computer of laptop. Ook het prijskaartje van een computer met Windows vind ik fijner. Maar inderdaad is de restwaarde stukke lager dan die van Apple. Ook moet ik zeggen dat ik flink jaloers ben op jouw pc. WAT EEN BEEST! Ook weer een interessante en goede video trouwens. Keep up the good work!

 10. Ben erg benieuwd hoe de computer over bv. een jaar draait. Windows heeft in mijn ervaring toch de eigenschap om behoorlijk trager te worden na een tijdje. Misschien heb je hem dan al uit het raam gegooid na de zoveelste windows update en er zijn 101 virussen aangetroffen๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‰.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *